« Bekijk hier meer nieuws

Stichting RHIA: een duurzame toekomst van de luchtvaart

RHIA.jpg07 okt

Wat begon als klein project, groeide uit tot een heuse stichting met alles wat daarbij hoort, zoals financiële administratie. Voor financiële expertise en ondersteuning ging Stichting RHIA naar SmartVisie. 

Stichting RHIA (Rotterdam the Hague Innovation Airport) zet zich in voor een duurzame toekomst van de luchtvaart. Zij werken onder andere aan duurzame luchtvaartbrandstoffen, elektrisch- en waterstof aangedreven vliegen en duurzame energie. “Het begon bij een vraag van gemeente Rotterdam en het initiatief van Stichting RTHA om te innoveren”, herinnert managementassistent Patricia Koetsier zich nog. “De gemeente wilde weten welke rol de luchthaven in geval van grote calamiteiten zou kunnen spelen. Daarop volgden echter steeds meer vragen rondom verduurzaming, werkgelegenheid, toegankelijkheid, opleidings- en huisvestingsmogelijkheden. Innovatie in de breedste zin van het woord, maar altijd gelinkt aan de luchtvaart. Omdat dit niet meer in een project te vatten was, is Stichting RHIA opgericht.”

Gemis aan expertise

Patricia was er van begin af aan bij. “De directeur en ik  zijn min of meer samen van de gemeente naar de stichting verhuisd. Er moest veel gebeuren bij de opstart ervan. We kregen de administratie van RTHA overgedragen. Het ging niet alleen om boekhouding, maar er moest ook veel uitgezocht worden rondom regelgeving, statuten en verzekeringen. Daarin misten we expertise.”

patricia-koetsier We zijn bij hem niet bang
om ‘domme vragen’ te stellen.

Een goed gevoel

Op zoek naar de juiste partner nodigde Stichting RHIA een aantal partijen uit waaronder SmartVisie. “Bij SmartVisie hadden we direct een goed gevoel”, legt Patricia de keuze uit. “En nog steeds. Jacco is onze vaste contactpersoon. Hij heeft ons allereerst geadviseerd over onze financiële administratie, inclusief een ander boekhoudprogramma. Het is efficiënt om mee te werken, maar dient ook meteen als handige input voor het opstellen van begrotingen, rapportages voor de Raad van Toezicht en subsidieaanvragen.”

Woordvoering

Een deel van de administratie doen Patricia en haar collega’s zelf. “Wij controleren bijvoorbeeld de facturen en accorderen betalingen. Jacco maakt inzichtelijk voor de directie of we qua begroting nog in de pas lopen. En wat we ook ontzettend fijn vinden, is dat Jacco ons ondersteunt richting externe partijen zoals de Belastingdienst en subsidieverstrekkers. Jacco weet waar hij over praat en straalt dat ook uit.”

Proactief

Patricia en haar collega’s van Stichting RHIA weten Jacco voor vragen prima te vinden. “Jacco is een prettig persoon in de omgang, heel toegankelijk. We zijn bij hem niet bang om ‘domme vragen’ te stellen. En in veel gevallen hoeven we niet eens iets te vragen. Hij weet vaak wat we nodig hebben. Hij denkt proactief mee en doet aanbevelingen. Dat is voor ons heel prettig samenwerken.”

 


RHIA
Stichting RHIA (Rotterdam the Hague Innovation Airport)

Labels
Klanten
MVO

« Bekijk hier meer nieuws