« Bekijk hier meer nieuws

Jacco collecteert voor het Rode Kruis

20200615-rodekruiscollecte.png15 jun

In de week van 21 juni tot en met 27 juni is de collecteweek van het Rode Kruis. Door corona gaan de vrijwilligers niet langs de deur met de collectebus. Niet alleen vanuit besmettingsrisico's, maar juist omdat zij er eigenlijk weinig tot helemaal geen tijd voor hebben. Daarom gaat de collecte dit jaar volledig digitaal en dus online.

De opbrengst van de collecteweek komt ten goede aan het Rode Kruis in de buurt. Dit wordt dus niet besteed aan salariskosten, vrijwilligersbeloningen of huisvesting. Het geld wordt gebruikt om de vrijwilligers nog beter op te leiden of aan materialen om de hulpverlening te verbeteren.

Inzet van het Rode Kruis in de regio Rotterdam-Rijnmond

Sinds de uitbraak is het Rode Kruis heel actief met het verlenen van hulp. In de regio Rotterdam-Rijnmond (van Bleiswijk tot Ouddorp en van Krimpen tot aan Hoek van Holland) hebben de vrijwilligers meer dan 20.000 uur ondersteuning verleent bij verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, huisartsenposten en gezondheidscentra.

Daarnaast zijn er een kleine 10.000 burgers geweest die via het burgernetwerk Ready2Help zijn opgeroepen om te ondersteunen bij een aantal klussen. Op deze manier was het Rode Kruis in staat om te helpen bij het distributiecentrum van de Voedselbank voor het inpakken en bezorgen van voedsel, het uitdelen van 5.000 bloemen namens een woningbouwvereniging en tegelijkertijd konden controleren hoe het ging met deze mensen of in de rol van gastheer/gastvrouw mensen begeleiden in een ziekenhuis of gezondheidscentra. Met een hulplijn konden we ook hele kwetsbare mensen helpen door boodschappen te halen, huisdieren te verzorgen of te luisteren naar hun verhalen. De hulpverlening was en is dus heel divers.

Langzamerhand begint het normale leven weer en moeten ook de vrijwilligers weer aan de slag bij hun werkgever of hebben zij andere verplichtingen. Toch lukt het nog steeds om meer dan 100 vrijwilligers per dag in te zetten (er zijn momenten geweest in de afgelopen periode waarbij wel meer dan 150 vrijwilligers per dag werden ingezet). Wel wordt er een beetje begonnen met het afbouwen van de hulpverlening en moeten de organisaties een aantal zaken voortaan weer zelf doen of anders organiseren.

Corona heeft aangetoond dat het onwijs belangrijk is dat het Rode Kruis ook heel dichtbij hulp verleent. Help daarom uw Rode Kruis bij u in de buurt en doe ook een donatie.

Doneer ook in de collectebus van Jacco

Jacco is bestuurslid bij het Rode Kruis district Rotterdam-Rijnmond. Het district bestaat uit de afdelingen Goeree-Overflakke, Nieuwe Waterweg Noord, Rotterdam, Voorne-Putten en de studentendesk. De woonplaats van Jacco is Bergschenhoek en dat valt in het verzorgingsgebied van de afdeling Rotterdam. Daarom collecteert Jacco voor de afdeling Rotterdam. Doneert u ook iets in de collectebus van Jacco?

doe ook een donatie

Labels
MVO

« Bekijk hier meer nieuws