« Bekijk hier meer nieuws

Ontbijten bij BHVNederland/SmartVisie

20190926-ontbijt.png26 sep

Op donderdag 26 september jl. verwelkomden Jacco Scheer, Smart Visie, en Kees Weerheim, BHVNederland, de leden van Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam bij Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord voor een bijzondere ontbijtbijeenkomst. Dat beide partijen veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, en dat graag wilden overdragen aan de aanwezigen, was duidelijk!

Jacco Scheer, van Smart Visie, van beroep accountant, en jarenlang gediend bij de vrijwillige brandweer, heeft Kees Weerheim ook bij de brandweer leren kennen. Tevens is Jacco districstbestuurder bij het Rode Kruis; de beide heren hebben hierdoor een nauwe samenwerking gekregen.

Om de leden kennis te laten nemen met het werk van Het Rode Kruis, dat ook dichtbij huis, met 900 vrijwilligers wordt ingezet, is het idee ontstaan om gezamenlijk de leden van de BBC te ontvangen. En het Rode Kruis doet meer: noodhulp bij grote incidenten, ontruimingen, braderieën, evenementen zoals het CHIO Rotterdam, de Rotterdam Marathon en het verzorgen van EHBO cursussen worden door hen verzorgd. Kees Weerheim vulde daarbij aan dat BHVNederland ‘leert mensen levens redden’. En bewustwording te creëren waardóór je in nood kunt komen, in bedrijfs- of prive situatie. Door snel handelen, heb je immers 60% meer kans op overleven. De missie van BHVNederland is dan ook om iedere Nederlander om kennis te laten maken met reanimeren.

Tijdens het netwerkontbijt kregen de aanwezigen ook de mogelijkheid voor een korte introductie ‘Kennis maken met reanimeren’, verzorgd door Bianca, fulltime instructeur bij BHVNederland. Het was een leerzame en succesvolle ochtend, waar men nog lang bleef napraten om te netwerken en kennis te maken.

Bekijk het originele bericht ››

 


businessbreakfastclubrotterdam.pngRonald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Wytemaweg 80
3015 CN Rotterdam

Labels
MVO

« Bekijk hier meer nieuws