« Bekijk hier meer nieuws

Praktijkdag scan, herken en e-factureren 2019

20190827-praktijkdag.png27 aug

Steeds meer organisaties maken gebruik van oplossingen voor het scannen en herkennen van boekingsdocumenten, al dan niet in combinatie met het elektronisch uitwisselen van boekingsdocumenten. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld de factuur die als PDF-bijlage wordt ontvangen en vervolgens verwerkt via een scan- en herken oplossing in de boekhouding. De rol van het scannen is dan overgenomen door bijvoorbeeld email en scheelt dus weer een handmatige handeling. Ook elektronisch factureren op basis van de ISO-standaard UBL behoort steeds meer tot de standaardbagage van deze oplossingen. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om in dit hybride tijdperk zowel te profiteren van scannen en herkennen van boekingsdocumenten als van elektronisch factureren in de meest optimale vorm.

Maak tijdens deze praktijkdag kennis met alle mogelijkheden op het gebied van scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking en UBL-AAN en Peppol first.

Deze praktijkdag bevat de volgende onderdelen:

  • Toelichting rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019".
  • Scan, herken en eFactureren landschap.
  • Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk met scannen/herkennen en elektronische factuurverwerking.
  • NIEUW: Elektronisch factureren en auditfuncties.
  • UBL-AAN en PEPPOL First.
  • Innovaties.

ICT Accountancy

Het onderzoeksbureau GBNED voert regelmatig onderzoek uit op het gebied van administratieve softwarepakketten en daaraan gerelateerde onderwerpen. Enerzijds betreft dit onderzoek dat voor eigen rekening wordt uitgevoerd en anderzijds in opdracht van derden. Deze onderzoeken worden met enige regelmaat gepubliceerd op een van de websites van GBNED.

Een van deze website is ICT Accountancy. Het verzamelplatform met software en ICT oplossingen voor administratie- en accountantskantoren. Naast het online aanbieden van informatie, wordt er ook jaarlijks een congres georganiseerd en enkele praktijkdagen. Op woensdagmiddag 18 september wordt tijdens de praktijkdag aandacht geschonken aan scan, herken en e-factureren 2019.

Onze bijdrage

Vanuit ons kantoor zal Jacco Scheer een van de sprekers zijn tijdens de praktijkdag. Hij zal vertellen over het selectieproces van het Rode Kruis voor een scan- en herkenoplossing en hoe eenvoudig je 4.000 inkoopfacturen per maand kan verwerken in jouw administratie.

Interesse?

De praktijkdag scan, herken en e-factureren 2019 is bedoeld voor administratie- en accountantskantoren die graag meer willen weten over deze onderwerpen. Hierbij niet alleen de succesverhalen willen horen van de leveranciers, maar juist geïntresseerd zijn in de ervaringen vanuit de praktijk. Via de website van ICT Accountancy is er meer informatie over deze praktijkdag te vinden en is het mogelijk om jezelf aan te melden voor deelname. Wellicht tot woensdag 18 september?

meer informatie en aanmelden

Labels
Administratie
Algemeen

« Bekijk hier meer nieuws