« Bekijk hier meer nieuws

Veilig communiceren via internet

20160916-certificaat.jpg16 sep

Steeds meer websites hebben een groene adresbalk op internet. Maar waarom overstappen van http naar https? Wij werken met vertrouwelijke gegevens en willen dit graag vertrouwelijk houden. Dit betekend dat het onwenselijk is dat informatie van klanten rondslingerd op bureau's of in de auto. Daarom is onze website ook uitgebreid met een extra veiligheidscertificaat. 

SSL en veiligheid

De Wet Bescherming Persoonsgegevens zegt dat je 'passende technische en organisatorische maatregelen dient te treffen voor de bescherming van de gegevens van klanten', per 1 januari dit jaar is deze wet verder aangescherpt, onder andere de hoogte van de sancties zijn flink verhoogd. Je hebt dus als ondernemer verantwoordelijkheid voor de bescherming van klantgegevens.

SSL speelt daar een belangrijk rol in: SSL beveiligt de verbinding tussen bezoeker en de website, zodat vertrouwelijke gegevens van bezoekers niet onderschept kunnen worden. Dat geldt voor de gegevens die met het klantenportaal uitgewisseld worden, maar ook voor wachtwoorden en andere privacy gevoelige zaken die bezoekers invullen. Bijvoorbeeld via een contactformulier. De gegevens die verstuurd worden, wordt gecodeerd waardoor de verzonden informatie niet te achterhalen is door hackers.

SSL en Google

Google vindt SSL op je hele website zo belangrijk dat er een hogere ranking wordt toegekend, maar alleen als de hele website is beveiligd. Google legt de nadruk op de hele website en niet alleen op bijvoorbeeld het klantenportaal van de website omdat dit een stuk veiliger is. Als de hele website met SSL beveiligd is, wordt er niet geschakeld van beveiligde naar onbeveiligde pagina's. Hackers kunnen bezoekers op een onbeveiligde pagina ongemerkt omleiden via zogenaamde 'man-in-the-middle' aanvallen en zo toch nog vertrouwelijke gegevens onderscheppen. Bovendien voorkom je met SSL op alle pagina's dat bezoekers verwarrende waarschuwingen ontvangen als ze van beveiligde naar onbeveiligde pagina's surfen.

SSL en vertrouwen

Met een EV certificaat met groene adresbalk laat je als website duidelijk aan bezoekers dat ze veilig gegevens kunnen uitwisselen. Een SSL certificaat met Uitgebreide Validatie of Extended Validation toont bezoekers een groene adresbalk met de bedrijfsnaam. Hierdoor ziet een klant direct wie de organisatie achter de website is en dat de verbinding beveiligd is, cruciaal voor extra vertrouwen en daardoor meer omzet. Niet voor niks gebruiken alle banken en de grote webwinkels dit type certificaat.

Met dit type certificaat ben je ook toekomst-proof: de browsers willen het gebruik van SSL inzetten als de nieuwe standaard. Het idee is bij onbeveiligde websites (http-verbinding) een waarschuwing te geven, websites met een standaard SSL certificaat geen indicatie te geven, en alleen websites met een EV SSL certificaat een visuele indicatie te geven.

Labels
Advies
Algemeen

« Bekijk hier meer nieuws