Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV)

De belangenvertegenwoordiger van alle vrijwillige brandweerlieden in Nederland. Zowel betrokken bij vakinhoud als rechtspositionele zaken.

In Nederland is zo'n 80% van alle brandweerlieden een vrijwilliger. Om de belangen van deze groep te vertegenwoordigen op landelijk, regionaal en lokaal niveau is dit initatief gestart met het lanceren van een website in november 2006. Een jaar later volgde de formele oprichting van de vereniging met rechtspersoonlijkheid.

De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) verricht niet alleen activiteiten die van een vakbond mogen worden verwacht, maar zet zich ook in als een belangenvereniging voor de inhoud van het vak van brandweerman of -vrouw. Het is hierdoor de gesprekpartner voor verschillende onderwerpen met de politiek, ministeries en het management van de brandweer zelf.

Onze bijdrage

Wij hebben dit initatief van harte ondersteund door een template te ontwikkelen voor de financiële rapportages en begrotingen op te stellen. Ook hebben wij ondersteuning geleverd bij het opstellen van de eerste jaarrekening.

Periode: 2007 - 2010

.. betrokken ondernemen bij ..

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid doen wij mee of ondersteunen wij graag de volgende organisaties.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid helpen wij niet alleen graag ondernemers en bestuurders, maar zouden wij ook graag een belangrijke bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de wereld. Of dichterbij huis van onze maatschappij. Hoe klein de bijdrage ook lijkt, wij dragen graag ons steentje bij. 

Heel weloverwogen worden er dan ook keuzen gemaakt. Enerzijds omdat wij er op de een of andere bij betrokken zijn en anderszijds omdat het de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Het is onze wens dat de verdraagzaamheid van onze maatschappij verhoogt wordt. Er zijn nog teveel mensen die heel eenzaam zijn of geen menswaardig bestaan hebben.

Daarom dragen wij graag ons steentje bij. Een aantal organisaties die wij een warm hart toedragen staan op de site verder toelicht. Deze passen bij ons, in wie wij zijn en waarom wij dingen doen zoals wij die doen.

rodekruis.jpg
ptss_challenge_logo.png
Unitas30.png
HvH.png

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of abonneer op onze nieuwsbrief.

Contact gegevens

Smart Visie
Tobias Asserlaan 7
2662 SB Bergschenhoek

Scroll naar boven