Stichting HulpvoorHulpverleners

Elke dag staan ontelbare hoeveelheid aan hulpverleners onvoorwaardelijk klaar voor de vrede, veiligheid en zorg van onze maatschappij. Heel soms hebben hulpverleners zelf ook hulp nodig. Het zou dan heel vanzelfsprekend zijn als de maatschappij dan ook onvoorwaardelijk klaar zou staan voor deze hulpverleners.

De stichting HulpvoorHulpverleners heeft landelijke bekendheid gekregen met de SIRE campagne 'Handen af van onze hulpverleners'. Meer dan 80% van alle Nederlanders kent deze campagne uit 2011-2013 en is daarmee een van de succesvolste campagnes van SIRE geworden.

Het was het streven van de stichting om voldoende hulp, opvang en (na)zorg te organiseren voor hulpverleners. Hulpverleners zijn mensen die (nood)hulp verrichten of hebben verricht. Dat gaat veel verder dan de meest bekende diensten, zoals defensie, politie, ambulance of brandweer. Ook leden van het Nederlandse Rode Kruis, de Koninklijke Reddingsbrigade, de KNRM, EHBO-ers of burgerhulpverleners hebben recht op een goede en adequate hulp.

Ondanks toezeggingen vanuit de overheid is er te weinig steun gebleken voor het in stand houden van de stichting, waardoor er een onvoldoennde financiële basis was. Het bestuur heeft daarom besloten om het faillissement aan te vragen, wat op 20 juli 2016 is verleend door de rechtbank in Alkmaar.

Onze bijdrage

Wij hebben het initiatief van harte ondersteund door de administratie te verzorgen middels de oplossing van Exact Online.

Hierdoor hadden alle bestuursleden 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar inzage in de financiële ontwikkelingen van de stichting. Daarnaast ondersteunden wij het bestuur met de fiscale afhandeling en de contact met de controlerend accountant.

Periode: augustus 2013 - juli 2016

.. betrokken ondernemen bij ..

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid doen wij mee of ondersteunen wij graag de volgende organisaties.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid helpen wij niet alleen graag ondernemers en bestuurders, maar zouden wij ook graag een belangrijke bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de wereld. Of dichterbij huis van onze maatschappij. Hoe klein de bijdrage ook lijkt, wij dragen graag ons steentje bij. 

Heel weloverwogen worden er dan ook keuzen gemaakt. Enerzijds omdat wij er op de een of andere bij betrokken zijn en anderszijds omdat het de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Het is onze wens dat de verdraagzaamheid van onze maatschappij verhoogt wordt. Er zijn nog teveel mensen die heel eenzaam zijn of geen menswaardig bestaan hebben.

Daarom dragen wij graag ons steentje bij. Een aantal organisaties die wij een warm hart toedragen staan op de site verder toelicht. Deze passen bij ons, in wie wij zijn en waarom wij dingen doen zoals wij die doen.

rodekruis.jpg
ptss_challenge_logo.png
Unitas30.png
HvH.png

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of abonneer op onze nieuwsbrief.

Contact gegevens

Smart Visie
Tobias Asserlaan 7
2662 SB Bergschenhoek

Scroll naar boven