Nederlandse Rode Kruis

Bij rampen en conflicten helpt het Rode Kruis direct. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 17 miljoen vrijwilligers is het Rode Kruis altijd ter plaatse. Direct wordt gestart met levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Het doel: zoveel mogelijk levens redden.

Het Rode Kruis is ook actief in Nederland. Bijna 30.000 vrijwilligers staan klaar om mensen te helpen als het nodig is. Met noodhulp, burgerhulp, evenementenhulp en activiteiten waarmee we mensen willen voorbereiden op een noodsituatie. Het Rode Kruis is met 251 lokale afdelingen altijd dichtbij.

In het district Rotterdam-Rijnmond zijn de afdelingen Waterweg, Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en Rotterdam actief. De afdelingen zetten zich in voor verschillende activiteiten. Van eerste hulp bij rampen of evenementen tot hulp om de zelfredzaamheid bij inwoners in hun regio te verbeteren.

Onze bijdrage

Met het vervullen van de functie van de bestuursfunctie penningmeester leveren wij een actieve bijdrage aan het financieel gezond houden van het district en de daaraan verbonden afdelingen.

Periode: 2017 - heden

.. betrokken ondernemen bij ..

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid doen wij mee of ondersteunen wij graag de volgende organisaties.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid helpen wij niet alleen graag ondernemers en bestuurders, maar zouden wij ook graag een belangrijke bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de wereld. Of dichterbij huis van onze maatschappij. Hoe klein de bijdrage ook lijkt, wij dragen graag ons steentje bij. 

Heel weloverwogen worden er dan ook keuzen gemaakt. Enerzijds omdat wij er op de een of andere bij betrokken zijn en anderszijds omdat het de kwaliteit van het leven kan verbeteren. Het is onze wens dat de verdraagzaamheid van onze maatschappij verhoogt wordt. Er zijn nog teveel mensen die heel eenzaam zijn of geen menswaardig bestaan hebben.

Daarom dragen wij graag ons steentje bij. Een aantal organisaties die wij een warm hart toedragen staan op de site verder toelicht. Deze passen bij ons, in wie wij zijn en waarom wij dingen doen zoals wij die doen.

rodekruis.jpg
ptss_challenge_logo.png
Unitas30.png
HvH.png

Volg ons

Volg de laatste ontwikkelingen via social media of abonneer op onze nieuwsbrief.

Contact gegevens

Smart Visie
Tobias Asserlaan 7
2662 SB Bergschenhoek

Scroll naar boven