« Bekijk hier meer nieuws

Administratie uitbesteden of zelf doen?

20161101-administratie-uitbesteden.jpg01 nov

Je hebt een plan of een product waar de wereld op zit te wachten. Daarvan ben je overtuigd. Je richt een bedrijf op want je wil ook het succes dat vele starters hebben. Het oprichten van een eigen onderneming is makkelijker dan ooit tevoren doordat je veel dingen digitaal kunt regelen. Maar denk ook na over de achterkant van je bedrijf. Wat doe je? Administratie uitbesteden of zelf doen?

Strakke organisatie

De belangrijkste eigenschap van snelle groeiers is dat ze producten of diensten hebben waar de wereld op zit te wachten. Achter deze onweerstaanbare producten zit een strak georganiseerde machine. Al hoor je daar niet zoveel over, want het is niet zo spannend. Toch is het zaak om vanaf het begin van je bedrijf oog te hebben voor je bedrijfsprocessen.

Succes zit in de uitvoering

Een goed idee is het begin, succes zit in de uitvoering ervan. Je administratie bijvoorbeeld moet staan als een huis. Alleen als je administratie op orde is, krijg je een goed inzicht in je business. Denk goed na over wat je doet: administratie uitbesteden of zelf doen.

Aandachtspunten administratie zelf doen

Als je kennis hebt van boekhouden, dan kan je de administratie prima zelf doen. Grote voordeel is dat je van niemand afhankelijk bent.
Ga je zelf je administratie doen, doe het dan slim met efficiënte online tools. Denk aan het koppelen van internetbankieren aan je boekhouding en elektronisch of digitaal factureren. Papieren facturen en bonnetjes digitaliseer je heel makkelijk met scan- en herkensoftware op je smartphone. En weet alles van je relaties dankzij het gebruik van CRM. Als je deze software geïntegreerd gebruikt, dan werk je het slimst. En hou je meer tijd over om te ondernemen.

Aandachtspunten administratie uitbesteden

Dingen die niet direct bij het ondernemen horen, kan je uitbesteden. Het factureren doe je zelf, de verwerking ervan en die van de inkoopfacturen, je belastingaangiften en de jaarrapportage laat je over aan je accountant. Totdat je bedrijf een omvang heeft dat het beter is om de administratie zelf te doen. Besteed je uit?

Let op onderstaande punten:

  • Lever je facturen digitaal aan, dan zijn de verwerkingskosten het laagst. Je accountant importeert je facturen in zijn boekhoudsoftware en verwerkt ze in jouw administratie.
  • Omdat je accountant niet dagelijks bij je over de vloer komt, is goede samenwerking cruciaal om grip op je bedrijf te krijgen. Jij en je accountant moeten toegang hebben tot dezelfde gegevens. Dat kan het beste via online boekhoudsoftware.
  • Papieren facturen en bonnetjes digitaliseer je heel makkelijk met je smartphone. De scan- en herkensoftware doet de rest.

Of je kiest voor administratie zelf doen of uitbesteden, zorg ervoor dat je bedrijfsprocessen zoveel mogelijk automatiseert in 1 oplossing. Of zorg ervoor dat de verschillende pakketten waarmee je werkt zijn gekoppeld. Hierdoor is real-time informatie-uitwisseling mogelijk en hoef je geen dubbel invoerwerk te doen. Je hebt zo direct inzicht in verkopen, marges per klant, voorraden en andere processen. Daardoor kan je op tijd ingrijpen.

Optimale ondersteuning

Exact Online ondersteunt je optimaal: bij administratie uitbesteden en zelf doen. Je accountant kan je er alles over vertellen. Heb je nog geen accountant. Je vindt eenvoudig de juiste in het het Accountants Center.


Exact OnlineExact Online

Molengraaffsingel 33
2629 JD DELFT

Telefoon: 015 - 711 5100

Labels
Administratie
Inkoopfacturen

« Bekijk hier meer nieuws