« Bekijk hier meer nieuws

Kleine aanpassing van belasting op salaris of uitkering

20160329-loonstrook.jpg29 mrt

Als u een salaris, een pensioen of een uitkering hebt, houdt uw werkgever of uitkeringsinstantie hierop iedere maand belasting in. Dit heet loonheffing. Vanaf 1 april verandert de berekening van de loonheffing. Per maand houdt u netto tussen de € 3 en € 10 minder over dan nu.

Waarom verandert de berekening van de loonheffing?

Vanaf 1 januari 2016 zijn de belastingtarieven gewijzigd. De juiste tarieven werden pas in december 2015 bekend. Daardoor konden wij de programma’s waarmee we de loonheffing berekenen, niet op tijd aanpassen. Ook in de salarissystemen van werkgevers en uitkeringsinstanties konden de nieuwe tarieven niet op tijd worden verwerkt. In januari, februari en maart konden zij dus niet het juiste bedrag aan loonheffing inhouden. Vanaf 1 april gebruiken werkgevers en uitkeringsinstanties de juiste tarieven. Ook het bedrag dat eerder te weinig is ingehouden, wordt dan verrekend.

Wat kunt u doen?

Het is wenselijk om het personeel vooraf te informeren over deze wijziging. Dit kan via een e-mail, bericht op intranet of de ouderwetse brief. Uiteraard kunt u ook een brief voegen bij de salarisstrook. De werknemer kan dit laatste overigens wel aan de late kant vinden. Ookal is het niet u verwijtbaar, de salarisstrook blijft toch altijd een belangrijke band tot standhouden tussen werknemer en werkgever.

Labels
Belasting
HRM

« Bekijk hier meer nieuws