« Bekijk hier meer nieuws

Over Google Plus en Google Mijn Bedrijf

20160308-dewerkendewebsite.jpg08 mrt

Hoe belangrijk is een Google Plus pagina voor jouw bedrijf? Als je Google belangrijk vindt, dan moet je als bedrijf zeker iets met Google Plus doen, dit is namelijk een onderdeel van Google. Als jij daarmee werkt, heb je daar voordeel van.

Wat is een Google Plus pagina

Google Plus is het sociale netwerk van Google. Dit platform kun je vergelijken met Facebook, LinkedIn en Twitter. Andere namen die gebruikt worden om een Google Plus pagina aan te duiden zijn Google+ of G+. Een Google Plus pagina is een persoonlijke pagina, je maakt dus een account aan om deze persoonlijke pagina te krijgen. Hiervoor heb je een gmail adres nodig (mensen met een Android telefoon hebben dit gmail adres al). Wil je een Google Plus pagina aanmaken?

Wat is een Google Mijn Bedrijf pagina

Als bedrijf kun je een eigen Google Plus pagina aanmaken. Dit is dé plaats om je gegevens op Google te beheren. In deze pagina laat je zien wie je bent, je geeft een korte omschrijving van wat je doet, wat je openingstijden zijn, je contactgegevens et cetera. Je maakt een Google Mijn Bedrijf pagina vanuit je persoonlijke Google Plus pagina. Let op: Een zakelijke pagina (Google Mijn Bedrijf) beheer je vanuit je persoonlijke account (Google Plus).

Aan de slag met je eigen pagina

Als je een Google+ pagina hebt kun je ermee aan de slag gaan. Google Plus onderscheidt zich van andere netwerken omdat je hier in kringen werkt. Je kunt anderen aan je kringen toevoegen om er zo voor te zorgen dat je netwerk groter wordt. Je kunt deze mensen in de kring van familie, collega's of vrienden zetten. Of je maakt een nieuwe kring aan met mensen van bijvoorbeeld je sportclub. Als je een update wilt delen, klik je een kring aan waarmee je deze wilt delen. Je kunt dus zelf kiezen wie jouw update te zien krijgt. Als je een bericht van iemand anders waardeert, kun je een +1 geven, dit is vergelijkbaar met een like op Facebook. Je kunt natuurlijk deze update ook delen op je Google+ pagina, dan staat het bericht bij jou en kunnen jouw kringen deze informatie ook weer lezen.

Google mijn bedrijf binnen een Werkende Website

Wij, de Werkende Website, vinden het belangrijk om met Google Mijn Bedrijf te werken. Binnen onze laatste update is het mogelijk om ook binnen ons CMS te verwijzen naar jouw Google+ pagina. Belangrijk, zo kun je nog beter scoren in Google maps omdat het duidelijker is dat jouw bedrijfspagina en jouw website aan elkaar gekoppeld zijn.

Resultaat in Google

Google Plus Mijn Bedrijf is van Google. Logisch dus dat Google het stimuleert dat mensen hiervan gebruik maken. Het hebben van een Google Mijn Bedrijf pagina beloont Google dan ook. Deze Google Plus pagina wordt namelijk vaak getoond in de rechterkolom, naast de gewone lijst met zoekresultaten. Zie het voorbeeld bij de Werkende Website. Doordat je volgers hebt, doordat ze jouw berichten een +1 geven of zelfs delen, bouw je autoriteit op. Hoe meer autoriteit en volgers je hebt, hoe meer jouw profiel in de zoekresultaten van Google naar voren kan komen!

Gericht op lokale zoekresultaten

Het doel van Google is: de zoeker (die via Google zoekt) te laten vinden waar deze naar op zoek is. De zoeker staat centraal. Als je bijvoorbeeld zoekt op een Albert Heijn, dan zal Google de supermarkten van Albert Heijn in jouw omgeving tonen. Zie het voorbeeld hiernaast. Wat opvalt is dat er ditmaal ook een kaartje van Google Maps te zien is. Google Mijn Bedrijf is de spil in lokale vermeldingen, in zowel de zoekmachine Google als in Google Maps. Dit laat zien dat het belangrijk is om je locatie te vermelden aan Google. Zo kun je dus beter gevonden worden door mensen in de buurt!

Met een pagina van je bedrijf op Google Plus:

  • Val je meer op: deze pagina wordt namelijk vaker getoond bij zoekresultaten, en dan sta je met je bedrijf in de rechterkolom!
  • Geef je meer informatie: Op deze pagina staan de openingstijden, het adres, telefoonnummer, plaatsnaam, recensies en meer.
  • Worden recensies vermeld: Deze recensies worden regelmatig in de gewone zoekresultaten vermeld
  • Ben je beter vindbaar op Google Maps
  • Ben je beter vindbaar op Google+
  • Kun je meer autoriteit opbouwen: Hoe meer autoriteit, hoe prominenter je naar voren komt in de zoekresultaten
  • Kun je linken naar je eigen site: 'Betrouwbare' backlinks verhogen de autoriteit van je eigen website, positief dus!
  • Kun je hoger ranken in Google: Google stimuleert namelijk het gebruik van een Google+ pagina

Reviews op Google Mijn Bedrijf

Als ik op zoek ga naar een nieuw product of dienst, ga ik vaak eerst reviews lezen. Natuurlijk kies ik voor het product of de dienst met de beste reviews. Ik vindt hetgeen andere mensen zeggen (reviews) geloofwaardiger dan wat een bedrijf over zichzelf zegt. En hoe vaak lees je zelf reviews? Zie hier het belang van het hebben van reviews in Google over jouw bedrijf. Google Mijn Bedrijf leent zich uitstekend voor het schrijven van reviews. Omdat Google deze pagina vaker naar voren laat komen, moet je als bedrijf zorgen dat je reviews hebt die getoond kunnen worden in de zoekresultaten.

Wil je wat met Google Mijn Bedrijf gaan doen? Probeer het eerst zelf of schakel de SEO-Specialisten van de Werkende Website in. Succes!


de Werkende Websitede Werkende Website

Rivium Quadrant 143
2909 LC Capelle aan den IJssel

Telefoon:010 - 85 00 670

Labels
Algemeen

« Bekijk hier meer nieuws