Home ›› Belastingaangifte Laten Doen

Belastingaangifte laten doen: bespaar tijd en geld

Ben je ondernemer en heb je het eigenlijk te druk om de administratie te doen? Dan is je belastingaangifte doen een klus waar je niet echt op zit te wachten. Je belastingaangifte laten doen biedt dan uitkomst. Smart Visie heeft alle specialistische kennis in huis om je hiermee te helpen. Wij ontzorgen jou. We nemen jouw belastingaangifte uit handen zodat jij je kunt blijven focussen op het ondernemen. Hier lees je alles over de mogelijkheden en voordelen van je belastingaangifte laten doen.

Moet je belastingaangifte doen en wanneer?

Ga altijd eerst na of het nodig is dat je belastingaangifte - oftewel aangifte inkomstenbelasting - moet doen. Heb je bijvoorbeeld een aangiftebrief van de Belastingdienst ontvangen waarin staat dat je aangifte inkomstenbelasting 2020 moet doen, dan ben je dit verplicht. De brief vind je ook altijd in je Berichtenbox op MijnOverheid. Soms kan het ook zijn dat je geen brief hebt ontvangen, maar toch aangifte moet doen. Controleer dus ook altijd zelf of je aangifte moet doen of laat Smart Visie je hierbij helpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je belasting terugkrijgt als je bepaalde aftrekposten hebt. Want bepaalde gegevens zoals je ziektekosten heeft de Belastingdienst zelf niet in bezit.

Belastingaangifte laten doen mevrouw
Neem contact op ››

Wil je je belastingaangifte laten doen, dan kan dit vanaf 1 maart. Is je belastingaangifte dan ingediend voor 1 april, dan krijg je uiterlijk 1 juli bericht van de belastingdienst of je geld terugkrijgt. Als je geld terugkrijgt, dan word je meestal binnen vijf werkdagen uitbetaald. Wordt je belastingaangifte na 1 april ingediend, dan komt de teruggave ook later dan het vastgestelde 1 juli.

Belastingaangifte laten doen? Veel mensen vragen zich af wanneer ze hier het beste hulp bij kunnen vragen. Smart Visie neemt alle belastingzaken voor jou uit handen. Dit gaat dan niet alleen over de reguliere belastingaangifte, ook de aftrekposten spelen mee. Je merkt dus meteen de pluspunten van je belastingaangifte laten doen. 

Belastingaangifte laten doen - Het hoe en waarom

Maar waarom zou je eigenlijk belastingaangifte laten doen? Daar zijn een aantal redenen voor te benoemen. Zo kun je veel geld besparen in verhouding tot vorige jaren. Denk bijvoorbeeld aan aftrekposten zoals de Zelfstandigenaftrek en de MKB-regeling. Ga je je belastingaangifte laten doen, dan hoef je hier niet naar om te kijken. Smart Visie weet alles van wat er komt kijken bij de belastingen. Zo ben je er zeker van dat je een optimaal financieel voordeel behaalt. Daarbij kan het maken en indienen van je belastingaangifte een enorm tijdrovende klus zijn. Je belastingaangifte laten doen bespaart dus veel tijd. 

Bovendien komt niemand graag in aanraking met die blauwe enveloppen. Elke ondernemer in Nederland is volgens de wet verplicht om zijn belastingaangifte naar behoren in te dienen. Normaal is het niet zo erg om ergens een foutje te maken, maar bij de Belastingdienst ligt dit toch even anders. Je kan namelijk veel problemen verwachten als de cijfers niet correct zijn ingevuld. En niemand wordt blij van een naheffing van enkele honderden euro’s op de mat. Laat daarom je belastingaangifte doen, zo weet je zeker dat de complete aangifte secuur gebeurt.

Belastingaangifte laten doen toetsenbord
Neem contact op ››

Je bent niet de enige

Wil je je belastingaangifte laten doen, dan ben je absoluut niet de enige. Een groot deel van alle ZZP’ers én particulieren kiest ervoor om zijn belastingaangifte te laten doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 50% van alle zelfstandigen of particulieren het lastig vindt om die verrekte belastingaangifte te doen. Dit komt vooral omdat ze bang zijn om fouten te maken. Hierbij gaat het overigens niet alleen om de aangifte zelf, maar ook over de aftrekposten waarvan sommige niet wisten dat ze bestonden.

Belastingaangifte laten doen door Smart Visie

Om te voorkomen dat de Belastingdienst nog een aantal enveloppen met een verrassing op je mat gooit, kun je eenvoudig je belastingaangifte laten doen door Smart Visie. Ons ervaren team heeft hiervoor alle kennis in huis. Zo kun je ontzettend veel geld besparen. Heb je een hoge omzet, dan kan je belastingaangifte laten doen vele voordelen opleveren:

  • Er is meer specialistische kennis over bepaalde aftrekposten die je zelf nog niet wist
  • Het wordt uit handen genomen, dus je kunt je focussen op de andere aspecten van je bedrijf
  • Je hebt geen zorgen en frustraties meer omdat je hier wat minder kennis over hebt

Samen met een van onze medewerkers stel je een fiscale planning op zodat je precies weet waarom en wanneer je geld moet afdragen. Ook is er een portaal ingericht, waarbij je het gehele jaar door documenten die nodig zijn voor je aangifte kunt versturen. Bovendien vind je hier ook alle rapportages, wat veel zoekwerk scheelt. 

Interesse in je belastingaangifte laten doen door Smart Visie? Neem dan telefonisch contact op via 010 – 30 75 266, stuur een mail naar contact@smart-visie.nl of neem contact op via het contactformulier

Contact