Home ›› Administratie Uitbesteden

Administratie uitbesteden? Een belangrijke vraag!

In de flitsende wereld van het ondernemerschap, verzwijgt men liever de waarheden die niet zo aantrekkelijk zijn. Eén daarvan, daar weten wij alles van: ondernemerschap is boekhouderschap. Althans, keuzes maken over die boekhouding: ga je ‘m zelf doen, in welke mate? Een deel van je administratie uitbesteden misschien? Als je hier nog niet over hebt nagedacht, wordt dat hoog tijd. Want ook al lijkt het maar een stapeltje papieren, ervaren ondernemers weten het al lang: een administratie kan de hele onderneming maken of breken.

Boekhouders zijn koershouders

De administratie van een bedrijf is uiteindelijk de data-schatkist, de cijfertjesmachine. Wie zijn administratie op een rijtje heeft, kan in één oogopslag de situatie analyseren – zo kan je de markt overzien, en bekijken op welke kosten je kan besparen, welke secties je het meeste opleveren en waar het meeste groei inzit. Essentieel dus, voor het maken van slimme beslissingen. (En essentieel, ook, voor het niet op je donder krijgen van de Belastingdienst.) Je kan je wel de ramp voorstellen als iemand zijn administratie niet goed op orde heeft: deze ondernemer kan niet goed op de markt inspelen. Terwijl hij voortdurend achter de feiten aanrent, krijgt hij ook nog eens de fiscus op zijn dak – niet om te benijden dus, de ondernemer die zijn boeken niet bijhoudt.

administratie uitbesteden
Neem contact op ››

Administratie uitbesteden door Smart Visie

Dingen die niet direct bij het ondernemen horen, kan je uitbesteden. Natuurlijk heeft niet iedereen talent voor wiskunde, ook niet alle ondernemers. Dikke pech, kan je denken – dan maar niet ondernemen. Maar gelukkig zijn er nog meer opties: voor wie cijfers gaan dansen, maar zich wel graag bezig houdt met de leuke kant van het ondernemen, die kan altijd zijn of haar administratie uitbesteden. Daarbij moet goed worden nagedacht, want er zijn vele vormen van het uitbesteden. Verschillende artikelen kunnen je hierbij helpen, zoals onze eigen blogpost.

Doorgewinterd een administratie uitbesteden

Honderd procent de administratie uitbesteden? Wij werken graag samen aan uw administratie. De ondernemer zal altijd nog bepaalde dingen zelf moeten blijven doen: het factureren aan klanten of het uitbetalen van leveranciers, bijvoorbeeld. Maar ook andere taken kunnen het beste altijd in overleg met de ondernemer zelf gebeuren: hij of zij weet ten slotte zelf het beste welke doelen ze nastreven. Daar kan de boekhoudende hulp vervolgens de administratieve hulp bij bieden. Zoals het hoort: de boekhouding in dienst van de visie van de onderneming.

administratie uitbesteden
Neem contact op ››

Een administratie uitbesteden doe je samen

Dat is waarom Smart Visie streeft naar een relatie op de lange termijn, waarin we elkaar en elkaars visie van boekhouden echt leren kennen. Als je kiest voor je administratie uitbesteden bij Smart Visie, kunnen wij je helpen met een lange lijst aan boekhouddiensten, zoals:

  • Aangiften, voor omzetbelasting of CBS-statistieken
  • Debiteurenbewaking, zodat u geen last meer heeft van wanbetalers
  • Rapporteren, zodat u altijd een goed overzicht heeft van het reilen en zeilen van uw onderneming
  • Geldmiddelen, voor een ordelijk kasboek, bankboek, en een goede blik op alle geldstromen

Dit is maar een kleine greep uit alle diensten die we aanbieden. Voor een complete kijk op alle manieren waarop Smart Visie nuttig kan zijn, kijk vooral op onze toegewijde pagina. En als je nog andere vragen hebt, aarzel vooral niet om vrijblijvend contact op te nemen. Zo zal je zien: binnenkort zorgt een vlekkeloze administratie voor een flitsende onderneming.

Contact