Bericht voor ##fullname##
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken.
Logo - Smart Visie
Afsluiten en goede voornemens?

Beste ##fullname##,

Het einde van het jaar komt al snel dichterbij. Misschien ben jij al aan het nadenken over de oliebollen of heb jij stress over de keuze van het kerstmenu. Het kan dus goed zijn dat het moment dat jij deze e-mail ontvang niet erg gelegen komt. Of juist wel. Misschien is het wel een goede smoes om je even te ontrekken aan alle die voorbereidingen.

Wat er ook gebeurt of gaat gebeuren, 2017 zal zeker gaan starten. De vraag is eigenlijk of jij er dan ook klaar voor bent. Heb jij de laatste acties al uitgevoerd om nog wat fiscaal voordeel eruit te slepen voor 2016? Heb jij al vaststaan welke targets jij gaat halen in 2017? En hierbij bedoel ik natuurlijk niet het stoppen met roken of drinken of het behalen van jouw streefgewicht.

Nee ik heb het over het actualiseren van het ondernemersplan voor het komende jaar. Hoeveel productieve uren wil jij gaan realiseren, welke omzet moet gehaald gaan worden en - ook heel belangrijk - hoeveel vrije tijd zal er ingepland gaan worden en wanneer.

Het jaar gaat ten einde lopen en dus wordt het tijd om goed te kijken naar het afgelopen jaar. Wat ging er niet goed, wat had beter kunnen verlopen en hoe ga jij dat volgend jaar allemaal aanpakken. Belangrijke uitdagingen staan dus voor de deur en wellicht kan ik jou daarbij helpen. Nu of in het komende jaar. Ik help jou daarbij graag.

Wat het ook gaat worden volgend jaar, eerst moeten wij natuurlijk het jaar veilig afsluiten. Niet alleen boekhoudkundig, maar ook in levende lijve. Wees voorzichtig met vuur de komende dagen en kijk ook uit met het afsteken van vuurwerk. Het lijken misschien onschuldigde dingen, maar kunnen de start van een geweldig jaar behoorlijk in de war gooien. En dat hebben wij natuurlijk liever niet.

Met vriendelijke groet,
Smart Visie
Jacco Scheer

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor velen is het een mooie kreet en anderen geven hieraan daadwerkelijk een invulling. Zo nu het jaar ten einde loopt, is het misschien ook een goed moment om hier even bij stil te staan. Wat heb jij het afgelopen gedaan voor de maatschappij?

Vaak wordt hierbij gelijk gedacht aan het doen van een donatie of het aangaan van een sponsorbijdrage. Maar er zijn natuurljk veel meer mogelijkheden.

Betrek hierbij ook jouw eigen klanten en zelfs het eigen personeel. Op deze manier wordt de betrokkenheid bij jouw onderneming vergroot en krijgt de inspanning een veel groter bereik.

Wees ook vrij in het bedenken van een gift of sponsorbijdrage. Het geven van geld is mooi, maar soms is het goede doel beter geholpen met andere dingen. Denk aan hulp bij het ontwikkelen van een reclamecampagne of bijvoorbeeld het laten voeren van hun administratie. Een keer iets doen voor een goed doel en geen factuur sturen, is al een perfecte bijdrage.

Wat doe jij of nog beter. Wat ga jij volgend jaar doen? En ook niet onbelangrijk, hoe ga je dat aan iedereen vertelen of kenbaar maken.

PTSS challenge, maar dan anders ....

Net als voorgaande jaren is ook voor dit jaar besloten om geen geld te besteden aan kerstpakketten of -geschenken. De besparing dat dit oplevert, wordt besteed aan een goed doel of instelling.

In de zomer van 2016 werd ik genomineerd voor deelname aan de PTSS challenge. Een challenge waarbij iemand zichzelf 22 keer moet opdrukken en dat 22 dagen lang. Hiermee werd aandacht gevraagd voor het feit dat er elke dag 22 veteranen met PTSS in Amerika zichzelf van het leven beroven.

De uitdaging heb ik natuurlijk aangenomen, maar voer dit op een iets andere wijze uit. Ik ga 22 afleveringen opnemen over PTSS. Wat is het eigenlijk? Hoe kun je het krijgen? Is het te behandelen? Welke impact heeft het op het leven en het gezin? En ga zo maar door. Elke aflevering gaat over een specifiek onderwerp en gaat antwoord geven op een of meerdere vragen.

De eerste aflevering gaat dinsdagochtend 10 januari 2017 online, maar er zijn nu al ontzettend veel volgers op de verschillende sociale media kanalen.

Een geweldige uitdaging om uitvoering aan te geven en hopelijk ook met het gewenste resultaat. Meer aandacht voor PTSS.

Fiscale eindejaarstip: 5 dingen die je kunt doen vóór de vermogensbelasting in 2017 verandert

Wij hebben nog heel eventjes te gaan en dan is 2016 toch echt voorbij. Wie op fiscaal gebied zaken handig wil regelen, moet dan zo langzamerhand wel in actie komen. Niet dat er eigenlijk nog heel veel mogelijk is, want dat wordt steeds minder. Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal veranderingen voor de vermogensbelasting. Hierbij 5 tips die je nog zou kunnen doen.

Nieuwsberichten op onze website

Met enige regelmaat worden er nieuwsberichten geplaatst op de website. De meest belangrijke berichten van de afgelopen periode heb ik opgenomen in deze nieuwsbrief, maar kijk voor het complete overzicht op https://www.smart-visie.nl/nieuws.

Gewichtscorrectie voor hybride personenauto’s vervalt

Vanaf 1 januari 2017 worden hybride personenauto’s meer als reguliere personenauto’s behandeld. Daarom komt de vastgestelde gewichtscorrectie van 125 kg voor hybride personenauto’s te vervallen en wordt de fiscale stimulering afgebouwd. De Belastingdienst heeft de eigenaren van hybride wagens een brief gestuurd om hierover te informeren.

Wiebes stelt handhaving Wet DBA uit tot zeker 2018

Zzp’ers en hun opdrachtgevers hoeven voorlopig niet te vrezen voor problemen met de Belastingdienst. De fiscus gaat de omstreden wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) volgend jaar niet handhaven.

De wet wordt uitgesteld tot ten minste 1 januari 2018, dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën bekend gemaakt.

Van onze samenwerkende partners

Met verschillende partijen is een samenwerkingsverband aangegaan. Je kunt immers niet alles weten en ik vind het belangrijk om te weten wie het dan wel weet. Met welke partijen er allemaal wordt samengewerkt, kun je terugvinden op de website. In deze nieuwsbrief heb ik een tweetal blogberichten opgenomen, welke zeker het lezen waard zijn.

School is (almost) out!

Als ondernemer herken je dat vast wel. Je hebt een project en er zijn een paar studenten die dat wel willen oppakken. Of studenten die tijdens de piekperioden ook een stage moeten vervullen en dan natuurlijk mooi kunnen meehelpen. En dan zijn er ook nog de vakantiekrachten.

Tijdelijke werkkrachten. Wat mag wel, wat zijn de verschillende vormen of voorwaarden. En wat zijn de risico's. Weet jij ze te benoemen? Allemaal?

 

Administratie uitbesteden of toch maar weer zelf doen?

Je hebt een plan of een product waar de wereld op zit te wachten. Daarvan ben je overtuigd. Je richt een bedrijf op want je wil ook het succes dat vele starters hebben. Het oprichten van een eigen onderneming is makkelijker dan ooit tevoren doordat je veel dingen digitaal kunt regelen.

Maar denk ook na over de achterkant van je bedrijf. Wat doe je? Administratie uitbesteden of zelf doen?

Facebook Twitter LinkedIn Google plus
Smart Visie
Vleugelvaren 4
2661 PP Bergschenhoek
 
T 087 – 78 48 513
E info@smart-visie.nl